Zuglói önkormányzati pénzből finanszírozott kampány?

A Meta adatbázisa szerint a zuglói önkormányzat finanszírozta Horváth Csaba MSZP-s polgármester Facebook hirdetését, amelyben a választók támogatását kéri. Az önkormányzat ezt tévedésnek nevezi.

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere egy Facebook hirdetésben kérte a választók támogatását az önkormányzati választásokon, amelyet a Meta adatbázisa szerint az önkormányzat finanszírozott. A hirdetésben a polgármester arra kérte az embereket, hogy aláírásukkal támogassák újraindulását, és a hirdetés helyszíneit is megjelölte. A hirdetés április 18. és 20. között futott, és költsége 45-50 ezer forint között volt.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is felhívta a figyelmet a hirdetésre.

Az önkormányzat április 19-én tett közzé választ, amelyben azt állították, hogy a hirdetés finanszírozásánál tévedés történt, és valójában Horváth Csaba saját bankkártyájáról finanszírozta azt. Az önkormányzat és a hozzá tartozó médiacég, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. kijelentette, hogy semmilyen összeget nem költöttek a polgármester kampányára.

A Meta adatbázisa azonban azt mutatja, hogy a zuglói önkormányzat rendszeresen finanszírozza Horváth Csaba oldalának hirdetéseit, amelyek az önkormányzat programjait és eredményeit népszerűsítik. Rózsa András, a Momentum politikusa szerint az elmúlt években az önkormányzat legalább hárommillió forintot költött a polgármester Facebook-oldalának hirdetésére. Továbbá, nem világos, hogy a Hadházy Ákost kritizáló bejegyzés hirdetésénél is csak tévedésről van-e szó, amikor az önkormányzatot jelölték meg finanszírozóként.