Magyar Péter legendás napszemüvegét árverezik

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, aki a közelmúltban került a figyelem középpontjába napszemüvege miatt, most jótékonysági célból árverezni kezdte a hírhedt kiegészítőt. Az aukció a Facebookon zajlik, ahol már az első órákban jelentős összegeket ajánlottak fel érte.

A magyar közéleti élet egyik legnagyobb port kavaró tárgya lett Magyar Péter napszemüvege, amelyet Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója emlegetett megállás nélkül, és amely a kormányközeli média által is felkapott téma lett. A napszemüveg, amelyet a politikus nőiesnek titulált, most árverésre kerül, és a bevételt egy Debrecen környéki nehéz sorsú, többgyermekes családnak szánják, amelyet anyák napján fog adományozni.

Az aukció a Facebookon történik, ahol a licitálás kommentek formájában zajlik. A szemüveg kikiáltási ára 10 ezer forint volt, de alig fél órával később már 1 200 000 forintnál tartott a licit. Az első órákban már százezres, sőt milliós ajánlatok is érkeztek, bár ezek komolysága kérdéses. Magyar Péter április 22-én 18:00-ig várja a felajánlásokat, és arra kérte a licitálókat, hogy csak olyanok tegyenek ajánlatot, akik nyertes licit esetén valóban ki is fizetik az összeget.

A napszemüveg egy Ray Ban Hexagonal típus, amely valójában uniszex modell, és hazai webshopokban körülbelül 40 ezer forintért kapható.

A kormánypropaganda azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és most azzal támad, hogy Magyar Péter biciklije is női típusú, ami ráadásul 2 millió forintba kerül. A politikus azonban ezt a tárgyat nem árverezheti el, mivel saját bevallása szerint csak bérelte.

Megvannak az aláírások

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter pártjának, a Tisza Pártnak elsőként sikerült összeszednie az EP-választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat.

Kevesebb mint ötven nap múlva önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek Magyarországon, a hivatalos kampányidőszak szombaton kezdődött az aláírásgyűjtéssel. Kampányindító nagyelemzésünket itt olvashatják.