Airsoft fegyver okozott riadalmat az Óbudai Waldorf Iskolában

Általános iskolás diákok egy airsoft pisztolyt találtak az Óbudai Waldorf Iskolában, amit igazi fegyvernek néztek, ezért riadalmat keltett az intézményben. Az eset után az igazgató belső vizsgálatot indított, és a házirend szigorítását fontolgatják.

Az Óbudai Waldorf Iskolában kedden történt az eset, amikor a diákok egy euritmia teremben egy airsoft pisztolyra bukkantak, amit egy igazi Glocknak hitték. A felfedezés után a szülők közül egy aggódó értesítette a sajtót, mivel az iskolából nem kaptak tájékoztatást a történtekről. A szülők aggodalmát fokozta, hogy az elmúlt időszakban több erőszakos esemény is történt iskolákban.

Az iskola igazgatója, Szecsődi Attila a sajtó érdeklődése után hívta a rendőrséget, ahol kiderült, hogy a talált tárgy egy élethű airsoft pisztoly, amit egy 18 éves diák hagyott ott véletlenül. Az igazgató szerint a diáknak joga van ilyen tárgyat birtokolni, de az iskolának feladata lesz kivizsgálni az esetet, és szükség esetén módosítani a házirendet.

Az airsoft pisztolyok jogilag légfegyvernek minősülnek, és műanyag golyókat lőnek ki, amelyek felületi sérülést okozhatnak. Ezek a fegyverek nem engedélykötelesek, és különböző típusaik vannak, az olcsóbbak már 15 ezer forintért is kaphatók.

Az eset kapcsán Zakariás István, az airsoft játék szervezésével foglalkozó szakember elmondta, hogy az airsoft fegyverek a valódi lőfegyverek élethű másolatai, és a Glock típusú replikák különösen népszerűek. Az airsoft játékot jelenleg hobbinak, illetve játéknak tekintik, és nem minősül sportágnak.