Minden korábbinál izgalmasabb nyárra készül a Samsung

Egy friss szivárogtatás szerint a Samsung idén július 10-én, Párizsban tarthatja meg második Galaxy Unpacked eseményét, ahol a Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 mobilok mellett a Galaxy Ring és a Galaxy Watchok új fejlesztéseit is bemutathatják.

Az Apple idén június 10-én indítja útjára a 2024-es Worldwide Developer Conference-t, ahol számos új terméket és operációs rendszert mutathatnak be. A Samsung azonban a nyár második felében szokott hasonló eseményeket rendezni, amit tavaly előrehoztak július végére, és úgy tűnik, idén még korábban, július 10-én kerül sor az eseményre Párizsban, ahol a 2024-es nyári olimpiai játékok miatt már így is nagy lesz a figyelem. A vállalat ezt az időpontot és helyszínt választotta az új hajlítható kijelzővel szerelt mobilok bemutatására.

Egy kis finomhangolás

A Samsung tavaly jelentős frissítéseket hajtott végre a Fold és Flip mobilokon, így idén csak kisebb finomhangolás várható. A legnagyobb újdonság a Snapdragon 8 Gen 3-as és/vagy Exynos 2400-as lapka lehet, amely nagyobb teljesítményt ígér, valamint mesterségesintelligencia-alapú fejlesztések is várhatók.

A gyűrűk ura

A Galaxy Ring, amelyet januárban már lelepleztek, fitnesz-, egészség- és alváskövetést fog kínálni, és a Samsung Health alkalmazásnak küldi majd az adatokat. A gyűrű képes lesz véroxigénszint-mérést, bőrhőmérséklet-mérést, pulzusmérést, légzésszámkövetést, alváskövetést, perióduskövetést, edzéskövetést és lépésszámmérést végezni. A Galaxy Ring nem rendelkezik GPS-szel, de egy új Vitality Score funkcióval is bír majd, amely személyre szabott egészségügyi betekintést nyújt. A készülék akár kilencnapnyi viselést is kibírhat egyetlen töltéssel, de a hardveres specifikációkról még nincsenek részletes információk.

Az órával is nagyot újíthatnak

A Samsung esetlegesen egy Apple Watch-szerű, szögletes kijelzővel ellátott okosórát is piacra dobhat az idei eseményen. Egyelőre nem ismert, hogy a gyártó már a Galaxy Watch7-es szériával bevezeti-e az új dizájnnyelvezetet, vagy még vár egy évet, de a SamMobile információi szerint a vállalat komolyan fontolgatja az átállást. Az idei Galaxy Unpacked eseményen tehát nem csak a mobilok, hanem az okosórák is fontos szerepet kaphatnak.