Újra Magyar Közöny! A politikai-és közéleti tartalmat kendőzetlenül kínáló, kéthetente jelentkező műsor legfrissebb adásának Gyöngyösi Márton EP-képviselő, a Jobbik-Konzervatívok elnöke volt a vendége. De, hogy miért van szükség Magyarországon konzervatív politikára? És hogy ezt Gyöngyösi Márton szerint miért csak a Jobbik-Konzervatívok tudja itthon megvalósítani, erre is rákérdeztünk a pártelnöktől.

Gyöngyösi Márton: „Jakab Péter be van oltva a konzervatív politizálás ellen... nem is látok benne konkurenciát, a Vona-jelenséget pedig még nem tudom értelmezni.”

Hamarosan önkormányzati-és EP-választásokat tartanak Magyarországon, A Jobbik-Konzervatívok egyedül mérettetnék meg magukat ezeken kihívásokon? Gyöngyösi Márton úgy értékelte a kérdésünket, hogy a Jobbik sínylette meg legjobban a 2022-es választásokat és a történtekből le fogják vonni a következtetéseket. Miközben Karácsony Gergely október 23-án a Tanítanék Mozgalom demonstrációján összefogásra buzdított, a Jobbik-Konzervatívok elnöke óvatosan fogalmazott a főpolgármester szavait hallva:

Egyelőre nem tudom Karácsony Gergelyt támogatni, a 2022-es kampánymutyi miatt.

Az ország jelenét és jövőjét tekintve az egyik legfontosabb kérdés, hogy megérkeznek-e Magyarországra az EU-s támogatások, Gyöngyösi úgy fogalmazott: Orbán vörös posztó az EU politikusai szemében. Majd hozzátette:

Navracsics hiába vergődik, nem jönnek az uniós pénzek Magyarországra.

A beszélgetésben persze amellett sem mentünk el, hogy vajon az orosz-ukrán konfliktus hogyan változtatta meg a Jobbik-Konzervatívok elnökének a gondolkodásmódját az orosz külpolitikát tekintve, és hogy miért vesztette el a párt a vidéki szavazóinak a bázisát. A Magyar Közönyből természetesen ez is kiderül.

Nézzék a Magyar Közöny legfrissebb adását! A frisshirek.hu Youtube-csatornáján.