Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, a Költségvetési Tanács tagja a 24.hu egyik podcastjában jelentette be, hogy vizsgálatot indítanak a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében. Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-képviselője, még márciusban fordult az OLAF-hoz miután kiderült, hogy a Filemon Mihály fideszes polgármester vezette Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván több mint 60 millió forintos uniós támogatásból épült lombkoronasétány településvezető erdejében úgy, hogy a fából készült objektum miatt tarra vágtak egy egész erdőt, miközben a lombkoronasétánynak éppen az lenne az értelme, hogy magasabbról lássák az emberek a fákat, az ottani élő- és növényvilágot. 

A lombkoronasétány méterenként egészen pontosan 644 347 forintba került az EU-tagországok – így Magyarország – adófizetőinek.

A műsor több témát is érintett, az állam elmaradt adóbevételeiről is beszélt, meg a kormány infláció korrigálásáról is, illetve szóba került az is, hogy az Orbán-kormány 5,2 százalékra emelte az idei hiánycélt. 

Erre a LINKRE kattintva meghallgathatja a műsort.