Az egyik cikkben például „A buzizó polgármester és az »európai fideszes« meleg kézfogásai  címmel háborogtak azon, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterként többször kezet rázott Márki-Zay Péterrel, ráadásul még rezsitámogatást és egyéb fejlesztési forrásokat is ígért neki.

Ezen a ponton a milliárdos filmtámogatásokkal operáló, kormányközeli producer felmérte, hogy jobb kimaradni a miniszterek háborújából, ezért minél gyorsabban igyekszik megválni a Promenad24-et kiadó Dél-alföldi Média Centrum Kft. többségi tulajdonrészétől. Az ajánlatra Márki-Zay Péter gyorsan be is jelentkezett, hátha sikerül megszereznie az ő roncsolására fenntartott portált. 

Lázártól menekül Rákay - most kiderül, hogy csak stróman volt vagy valódi tulajdonos! [..] Rákay Kálmán ugyanakkor most bebizonyíthatja, hogy nem Lázár egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe: Ha nem Lázáré a cég, akkor annak adja el a Rádió 7-ben illetve a Promenád24-ben lévő tulajdonrészét, aki a legtöbbet kínál érte. Ebbe a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk!” - írta a hódmezővásárhelyi polgármester. 

Nos, ebből a szöveghalomból Rákayt nem a stróman szó zavarta a legjobban, a Telexnek megküldött reakciójában ugyanis ezzel utasította vissza a polgármester ajánlatát: „Sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni. 

Márki-Zayt arra kérném, hogy szánalmasan bornírt akciói során ne emlegesse néhai édesapámat! Az én nevem – hivatalosan is – Rákay Philip.

Rákay Philipet egyébként születésekor még tényleg Kálmánnak hívták. „Az iskolatáskás Philipet még Kálmánnak hívták, mert az eredeti, becsületes nevem Rákay Kálmán, apukámat is így hívják. Nem voltam megbékélve ezzel a névvel, ezért afféle fiatalkori fellángolásnak köszönhetően megváltoztattam - mondta erről egy korábbi interjúban.

A hódmezővásárhelyi ügyekkel foglalkozó Promenád24 erősen kötődik Lázár Jánoshoz. A kiadó másik tulajdonosa és ügyvezetője az a Bada János, aki gimnáziumi évfolyamtársa volt Lázárnak. Lázár polgármestersége idején az önkormányzattal közösen volt tulajdonosa a Zafír Média Kft.-nek., valamint benne volt a Lázárhoz köthető batidai vadászkastélyt működtető cégben is.

Forrás: 444.hu

Fotó:Facebook