Robert Cardot, a lövöldözés gyanúsítottját a Lewiston melletti erdőben találták meg, nem messze attól a helytől, ahonnan nem rég elbocsátották. A halál oka fejlövés, melyet az előzetes vizsgálatok alapján önkezűleg hajtott végre, adta hírül a CNN.

Az Androscoggin megyei seriff hivatala a Facebookon erősítette meg a férfi halálhírét.



Ahogyan arról a frisshirek.hu is beszámolt, a taktikai lőfegyverrel rendelkező férfi 22 embert ölt meg és legalább 50-et megsebesített az ámokfutása közben.

A hatóságok arra kérték a családokat, hogy amíg az elkövetőt el nem fogják, a lehető legkevesebb időt tartózkodjanak az otthonaikon kívül, és a gyerekeiket se engedjék iskolába.

Az elkövető felkutatásakor több mint 500 helyet biztosítottak a hatóság emberei, attól tartva, hogy a vérengzésnek lesz még folytatása.

A férfit mentális betegsége miatt a pszichiátriára utalták, ám ő a kórház felkeresése helyett fegyvert vásárolt, amellyel számtalan életet kioltott.

A CNN információi szerint a hajtóvadászat során már sejteni lehetett, hogy a férfi nem lesz életben, amikor rátalálnak, ettől függetlenül mindenkit óvatosságra intettek.

Kiemelt fotó: John Tlumacki/Globe Staff/Getty Images