Dobó Kata vallomása: "vezekelnem kellett"

Dobó Kata, aki A Miniszter félrelép című film révén vált ismertté országszerte, és aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvételt nyert, egy év után Amerikába költözött. Azonban amikor visszatért Magyarországra, a szakma nem fogadta tárt karokkal, és úgy érezte, vezekelnie kell a korábbi döntéseiért.

Dobó Kata a Klubrádió YouTube-csatornájának Művészbejáró című műsorában mesélt arról, hogy nyolc év eltöltése után Amerikában hazatérve számos negatívumot kellett elviselnie. Azt mondták neki, hogy nem sikerült Amerikában, és a szakma sem fogadta be. Hosszú időnek kellett eltelnie, mire Jordán Tamás meghívta a Nyári játékokra szerepelni, ahol Verebes István felfigyelt rá, és felkérte a Pinceszínházban való szereplésre Szervét Tibor oldalán a Libikóka darabban.

A színésznő azonban nem bánta meg az Egyesült Államokban töltött időt, mivel sokat tanult és fejlődött ottani tartózkodása alatt. Kiemelte, hogy az angol nyelvtudását is az ott eltöltött időnek köszönheti. Kata elmesélte, hogy napi hat-hét órát tanult angolul, heti öt napot, ami kezdetben nagyon megzavarta, de végül igen hatékonynak bizonyult.