Nyárias meleg lesz szombaton

Szombaton sok napsütésre számíthatunk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett, néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A kiderül.hu és a meteoklinika.hu előrejelzése szerint az Észak-Dunántúlon délelőtt még erős széllökések lehetnek, másutt élénk széllökések várhatók, de délután mindenütt veszít erejéből a szél.

A hőmérsékletek a nyári hangulatot idézik majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Késő estére a hőmérséklet 10 és 17 fok közé hűl le.

A csütörtökön érzékelhető kettősfront hatása megszűnik, de a légnedvesség még jelentős marad, ami miatt a keringési- és légzőszervi panaszok csak fokozatosan enyhülnek. A meginduló felmelegedés fokozódó terhelést jelenthet az időjárás-érzékenyek számára. A magas páratartalom miatt gyakoribb lehet a fejfájás, fokozott fáradtság és figyelmetlenség, valamint erősödhetnek a gyulladásos panaszok és jobban fájhatnak a műtéti hegek.

A szombati időjárás tökéletes lehetőséget biztosít egy kiadós sétára, de fontos a déli tűző nap kerülése és a megfelelő UV-védelem biztosítása. Holnap, vasárnap sem kell panaszkodnunk az időjárásra, sok napsütés várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, elszórtan kialakuló záporesővel és zivatarral. Több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél, főleg zivatar térségében erős lökések is lehetnek.