Kóbor János özvegye: Amíg beszélünk róla, addig biztosan itt van velünk

2024. május 17-én lenne 81 éves Kóbor János, az Omega együttes legendás frontembere. Özvegye, Zsóka szerint az énekes emléke mindennapjaik része, és úgy érzik, mintha még mindig velük lenne.

Kóbor János, az Omega együttes ikonikus alakja, 2021. december 6-án hunyt el koronavírus-fertőzésben. Özvegye, Zsóka elmondása szerint a házukban minden úgy maradt, ahogy az énekes az utolsó napon hagyta, és minden nap gondolnak rá. Az énekes halála óta eltelt időben a család és a barátok minden évben összegyűlnek, hogy megünnepeljék Mecky néven becézett Kóbor János születésnapját, és felidézzék a szép emlékeket.

Zsóka a Borsnak nyilatkozva elárulta, hogy a születésnapok alkalmával nem a szomorúság, hanem a mosoly és a közös emlékek felidézése kerül előtérbe. Az özvegy szerint ezek a pillanatok segítenek abban, hogy újra és újra átéljék azokat a boldog időket, amelyeket Kóbor Jánossal töltöttek. Az ünnepek és évfordulók még mindig fájdalmasak számukra, de Zsóka hangsúlyozza, hogy a legnehezebb nap a születésnapja, amikor még inkább érzik a hiányát. Ugyanakkor próbálnak erősek maradni és pozitívan megélni ezt a napot, mert tudják, hogy Kóbor János is azt szeretné.

Az özvegy hozzátette, hogy a rajongók támogatása is nagy erőt ad a családnak. Amikor az utcán megállítják őket, és elmondják, mennyire hiányzik nekik is az énekes, az nagyon jól esik nekik.

Zsóka megjegyezte, hogy bár a napok nehézek számára, fontosnak tartja, hogy beszéljenek Kóbor Jánosról, mert így érzik, hogy az énekes még mindig velük van. Lányával, Lénával minden nap szóba kerül az énekes, és minden tevékenység során eszükbe jut. Léna, aki alig volt 15 éves, amikor az édesapját elveszítette, most egy 12 évvel ezelőtti videót osztott meg a közösségi oldalán, melyen mindössze 5 éves volt és éppen óvodába vitte reggel az előadó. A megható felvételhez "Boldog szülinapot Apuci" üzenetet fűzött, ami még inkább kiemeli az apa és lánya közötti különleges kapcsolatot.