Óvónő lett az Amerikába menekült Jászai Mari-díjas színésznőből

Új életet kezdett az Egyesült Államokban Bognár Gyöngyvér, a Jászai Mari-díjas színésznő, aki korábban a Kecskeméti Katona József Színházban tevékenykedett, most pedig óvónőként dolgozik.

Családja közel négy évvel ezelőtt hagyta el hirtelen Magyarországot, miután Szász János rendezőt és feleségét, Bognár Gyöngyvér színésznőt egy dokumentumfilm kapcsán rendőrségi házkutatás érte. A rendező a jobb jövő reményében döntött úgy, hogy feleségével és két fiával Washingtonba költözik.

Bognár Gyöngyvér elmondása szerint eredetileg takarítónőként szeretett volna elhelyezkedni, mivel nem beszél jól angolul és nincs meg a szükséges képesítése óvónői munkához. Azonban a gyerekek befogadók és segítőkészek voltak vele, így végül óvónőként kapott állást.

A színésznő hangsúlyozta, hogy bár sokan bíztatták kisebb szerepek vállalására, ő a családjára és a gyerekeire helyezte a hangsúlyt, mivel így minden este és ünnepnap együtt lehet velük.

A váratlan távozásukról Bognár Gyöngyvér nem beszélhet részletesen, de annyit elárult, hogy a rendőrségi ügy miatt legalább két évig tartó eljárásra számíthattak volna, és férjétől elvették a filmtámogatást, így nem rendezhetett.

Egy spirituális élmény is kapcsolódik távozásukhoz, egy amerikai barátjuk álmában látta, hogy Szász János bajban van, ami a számára azt jelentette, hogy segítenie kell nekik.

A színésznő szerint érzelmileg nagyon nehéz volt elhagyniuk otthonukat, és bár a barátok, rokonok látogatásai mindig fájdalmasak voltak, idővel megtanulták kezelni az időt és a távolságot.

Bognár Gyöngyvér 2017-ben mellrákkal diagnosztizálták, ami megerősítette benne az élni akarás érzését és az új élet kezdésének szükségességét.

A színésznő szerint az Egyesült Államokban a tehetséget nagyon nagyra értékelik, és példaként említette kisebbik fiát, aki angolul sem beszélt, de az iskolában gyorsan felfigyeltek rá és támogatták.

Szász János kezdetben ételt szállított, de később lehetőséget kapott az "Angyalok Amerikában" című sikerdarab megrendezésére, amit 12 kategóriában jelöltek egy fontos szakmai díjátadón.