A gyanúsított személy még mindig szabadlábon van, akiről felvételek is készültek. A helyi megyei seriff hivatala szerint legkevesebb 22 ember halálát okozta a tömeggyilkos, aki két üzletben kezdett lövöldözni.

A fotón egy taktikai fegyverrel a kezében lévő férfi látható, majd nem sokkal a gyilkosságokat követően ellepték a helyszínt a hatóságok, és megindult a hajtóvadászat. Egyelőre egy fegyveresről tettek közzé fotót, de nem zárható ki, hogy többen voltak.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A lövöldözések egy bowlingpályán és egy étteremben történtek. Kezdetben nem voltak terrorizmusra utaló jelek, az indíték viszont egyelőre nem ismert, és pillanatnyilag konkrétumokat sem oszthatnak meg az áldozatok számáról, - közölte a liner.hu.

Arra kérik az embereket, hogy azok, akik Lewistonban élnek, maradjanak odabent, és bárki, aki gyanús tevékenységet vagy személyt lát, azonnal értesítse a 911-et. Egy járműről is közzétettek egy fotót, amit a lövöldözés kapcsán keresnek.

Jelenleg a legkevesebb 22 áldozat nemet, kora és állampolgársága sem ismert. Az NBC News szerint a gyanúsított büntetett előéletű lehet, miközben már Joe Biden amerikai elnök is értesült a tömeggyilkosságról, akit folyamatosan tájékoztatnak a részletekről.
A történtek miatt csütörtökön zárva tartanak az állami iskolák.

Egy mintegy 38 ezer lakosú városról beszélünk, ahol korábban nem történt hasonló gyilkosság. Arra kérik a lakosokat, hogy legyenek nagyon óvatosak és figyelmesek.

Kiemelt fotó: CNN