Czutor Zoltánnal a frisshirek.hu, Kultpolis című műsorának a vezetőjét kéredeztük meg arról, hogy miért szólt be Azahriahnak? A fiatalok között nagyon népszerű énekes több bulit fog adni - eddig magyarként egyedül - a Puskás Ferenc Stadionban. Elemzők, szakértők is próbálják megérteni mi az, ami Azahriahot ilyen magasságokba emelte. A jelenségről Czutor Zoltánnak is megvan a maga véleménye, amit nem is rejtett véka alá, a frisshirek.hu, emiatt interjút készített a Belmondo frontemberével a témában! 

F.H: Miért fontos, hogy az Azahriah-jelenség kapcsán kifejtsd a véleményed? 

C.Z: Egyáltalán nem fontos. Ráadásul az ügy sem olyan fontos. Szított ellentétnek gondolom ezt egy - valljuk be - túl sok társadalmi jelentőséggel nem bíró kérdésben. Őszintén! Kit érdekel az, hogy kinek milyen zene tetszik? Egy privát posztra írt kommentemet szellőztette meg a hagyományosan nem túl jóindulatú bulvársajtó a kérésünk és engedélyünk nélkül.
F.H: A minőség Azahriah esetében nem egyenlő a mennyiséggel? 
A legtöbb esetben nem egyenlő a minőség a mennyiséggel.Az a ritka kivétel a szórakoztatóiparban, amikor minőségben és ügyes újításban is valami figyelemreméltó ügy lesz nagyon népszerű (pl. a The Beatles, az RHCP, Jamiroquai, a Skrillex, vagy hogy itthoni példát is mondjak, az LGT vagy a Carson Coma). Persze mindenki zenéjében felfedezhetők korábbi, bevált patternek. De nem mindegy, milyen arányban. Én egész életemben az a típus voltam, akit inkább a hangjegyek hoztak lázba, nem a számjegyek.
F.H: Mi a fiatal előadó sikerének a titka? 
C.Z: Sok összetevője van egy sikernek. Mindenképp a tehetség a legfontosabb. Azonban egy szórakoztatóipari sikerhez egyáltalán nem a zenei tehetség a legfontosabb feltétel és ez így van rendben. Kell érteni az emberek nyelvén. Akár egy sikeres politikusnak: olyan meséket kell mesélni, amit az emberek hallani akarnak. És akkor a zene, meg a dalötlet, vagy éppen a hangszerelés már nem is számít annyira. Az is fontos, hogy jókor jó helyen legyél, meg hogy kitartóan és megbízhatóan dolgozz azért, amit szeretnél elérni. 
F.H: A semmiből lett sztár Magyarországon Azahriah, ez nem zenei forradalom? 
C.Z: Zenei forradalomról akkor beszélhetnénk, ha a zenének, a dalnak, a hangszerelésnek bármilyen eleme is valami új találmány lenne. Ilyesmiről szó sincs. Bevált receptek vannak itt intelligensen kivitelezve. Az is fontos, hogy mivel több generáción átívelő a siker, elegendő mennyiségben tartalmazzanak a dalok olyan elemeket, amik ősi, kellemes érzéseket ébresztenek bennünk. Például azzal, hogy emlékeztetnek korábban is nagyon népszerű kedvencekre. Nyilván nem a véletlen műve, hogy Azi Jimmy-számot is feldolgozott. Ez nem zenei, hanem szórakoztatóipari forradalom.
F.H: Elmész valamelyik nagykoncertjére?
Már láttam minimum három koncertjét és szerintem a legtöbb dalát meg is hallgattam. Enélkül, hogyan is tudnék véleményt mondani?