Toroczkai László feltételeket szabott a köztévés vitához és antiglobalista tüntetést tartott

Toroczkai László, a Mi Hazánk EP-listavezetője, feltételekhez kötötte a köztévés vitán való részvételét, amelyet élőben és főműsoridőben kell megrendezni, miközben pártja antiglobalista tüntetést is szervezett.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom EP-listavezetője, aki szimbolikusan szerepel az első helyen és nem tervez Brüsszelbe menni mandátumszerzés esetén, válaszolt a köztévés vitára való meghívásra. Kijelentette, hogy pártja részt vesz az EP-listavezetők vitáján, de csak abban az esetben, ha az élőben és főműsoridőben kerül megrendezésre.

A Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője továbbá hangsúlyozta, hogy pártja az egyetlen, amely önállóan jutott be az Országgyűlésbe, és az egyetlen, amely önállóan állított listát az ország minden vármegyéjében és Budapesten. Toroczkai figyelmeztetett, hogy amennyiben a vitán nem egyszerre vesznek részt az összes EP-listavezető, és megpróbálják őket parlamenten kívüli, valós szervezettség és társadalmi támogatottság nélküli pártok mellé ültetni, akkor a Mi Hazánk nem fog részt venni a vitán.

A politikus az X közösségi felületén keresztül fejezte ki álláspontját, ahol azt is megjegyezte, hogy a trükközést látva és a megdöbbentő módon szervezett viták miatt aggályai vannak.

A Mi Hazánk Mozgalom szombat délután antiglobalista tüntetést szervezett Budapesten, ahol Toroczkai László is felszólalt. A tüntetés a Külügyminisztérium előtt kezdődött, majd a résztvevők az Egészségügyi Államtitkárság elé vonultak. A demonstráción Toroczkai globális diktatúráról beszélt, és arról, hogy a sajtó elhallgattatja őt. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, a rovarevés ellen emelt szót, amit a WHO javasolna alternatív táplálkozásként, és helyette a hazai kenyeret részesítené előnyben. Dúró beszédében emellett bevándorlásról, deviáns pedofilokról és oltásterrorról is értekezett. A tüntetésen Tamási József bel- és természetgyógyász is színpadra lépett, aki korábban a világjárvány létezését tagadta, és az oltások hatékonyságát kérdőjelezte meg.