Elon Musk és a "woke vírus" tragédiája

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint elvesztette transznemű gyermekét, akit a "woke mind vírus" ölt meg. A milliárdos azt állítja, hogy becsapták, amikor beleegyezett, hogy Xavier néven született fia, aki most Vivian Jenna Wilson néven él, pubertást gátló gyógyszereket szedjen.

Elon Musk a New York Postnak nyilatkozva elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején történt események során azt mondták neki, ha nem támogatja fiát az átalakulásban, akkor Xavier öngyilkos lehet. A SpaceX alapítója úgy érzi, hogy a "woke mind vírus" miatt veszítette el gyermekét, és megfogadta, hogy megsemmisíti ezt a kultúrát, amely szerinte lehetővé teszi a nemi átalakító műtéteket.

„Lényegében elvesztettem a fiamat. Nem véletlenül hívják ezt 'halottá nyilvánításnak'. Azért hívják 'deadnaming'-nek, mert a fiad halott. A fiam, Xavier, halott, megölte a woke mind vírus” – fejtette ki Musk, aki úgy véli, hogy börtönt érdemelnének azok, akik a nemváltoztatást segítő eljárásokban részt vesznek, és azt állította, hogy a hormonblokkolók valójában "sterilizáló gyógyszerek".

Vivian Jenna Wilson, Musk és exneje, Justine Wilson közös hat gyermeke közül az egyik. Ő két évvel ezelőtt került a címlapokra, amikor egy kaliforniai bíróságon kérvényezte, hogy megváltoztathassa a nevét és a nemét, valamint hogy anyja vezetéknevét viselhesse, így minden kapcsolatot megszakítva apjával.

Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere, és a korábbi köztársasági elnök által kitüntetett Jordan Petersonnak nyilatkozva kijelentette, hogy a "woke vírus" ölte meg a fiát. A Tesla vezérigazgatója elszántan küzd a "woke vírus" ellen, és azt mondta, hogy a gyermekével történtek után felesküdött arra, hogy elpusztítsa azt. Musk néhány nappal azután nyilatkozta mindezeket, hogy kiderült, áthelyezi a SpaceX és X központját Kaliforniából Texasba, ami részben Gavin Newsom kaliforniai kormányzó egyik, a transznemű gyerekekkel kapcsolatos törvénye miatt történt.

Vivian Musk, aki korábban Xavier néven volt ismert, kijelentette, hogy a jövőben semmilyen kapcsolatot nem szeretne fenntartani biológiai apjával. Musk szerint rábeszélték, hogy beleegyezzen gyermekének pubertáskori kezelésébe, és a zűrzavaros időszakban nem volt támogatóan tájékoztatva azzal kapcsolatban, hogy milyen dokumentumokat ír alá.

Elon Musk cáfolta azokat a híreket, miszerint havi rendszerességgel 45 millió dollárt tervez adományozni egy Donald Trump volt amerikai elnök megválasztását célzó kampányszervezetnek. A Tesla vezérigazgatója kedden úgy fogalmazott, hogy ez az állítás egyszerűen nem igaz. "Nem adományozok havi 45 millió dollárt Trumpnak" - fejtette ki. Musk elmondása szerint létrehozott egy "America PAC" névre hallgató szuper PAC-et, egy olyan független politikai kampányszervezetet, melyeknek az adományozók korlátlan mennyiségű pénzt folyósíthatnak. Musk az általa tulajdonolt X (korábbi nevén Twitter) közösségi oldalon azt közölte, hogy adományoz az America PAC-nek, de sokkal alacsonyabb szinten, a PAC kulcsfontosságú értékei pedig a meritokrácia és az egyéni szabadság támogatása. A SpaceX alapítója hozzátette, a republikánusok többnyire ezen értékek mellett állnak ki. "A szándék az, hogy azokat az elveket támogassuk, amelyek Amerikát eredetileg naggyá tették" - magyarázta a milliárdos üzletember Jordan Peterson műsorában, de kiemelte, nem tartja magát teljes mértékben a Trump-féle MAGA-mozgalom hívének, mivel szerinte Amerika már most nagyszerű, és csak még inkább azzá kellene tenni.