Botrány az Olimpiai Magazinnál és biztonsági aggodalmak Párizsban

A Nemzeti Sport Olimpiai magazinja csak férfi sportolókat ábrázoló borítója miatt kritikát kapott az olvasóktól. A hiba felismerése után visszahívták a példányokat és új borítót nyomtattak, ahol a férfi-női arány 4:3-ra változott. A magazin weboldalán kért bocsánatot a hibáért. Az ügy csak több panasz érkezése után került nyilvánosságra, amely hangsúlyozta a nemek közötti egyenlőség fontosságát a sportmédiában. A magazin elismerte, hogy növelni kell a nők reprezentációját és tiszteletét a sportban.

A Párizsi Olimpián részt vevő Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és sportorvos, aki a World Aquatics Sportorvosi Bizottság társelnökeként felügyeli a vizes helyszínek orvosi ellátását, részt vesz az eseményen. A Szajna vízminőségét folyamatosan ellenőrzik, és szükség esetén más helyszínt biztosítanak a versenyzők számára. Kínai úszók doppingvétsége miatt 11 sportoló rajthoz állhat Párizsban, míg a magyar csapat részt vett kiterjedt szűrésen az Országos Sportegészségügyi Intézetben. Kenderesi Tamás ügye még folyamatban van, a CAS fog dönteni az ügyben.

Egy ausztrál nő azt állította, hogy öt férfi megerőszakolta Párizsban. A 25 éves külföldit szakadt ruhában és némelyik ruhadarabját kifordítva találták meg egy kebab üzletben Pigalle-ban. Az étterem tulajdonosai hívták az ambulanciát és a rendőrséget, akik kihallgatták a nőt. Őt a Bichat-Claude Bernard Kórházba vitték orvosi vizsgálatokra. Eddig még nem történt letartóztatás. A közelgő olimpia miatt megerősítették a biztonságot Párizsban.