Ábrahám Róbert őrizetbe vétele és rabosítása a Puzsér-pofon ügyében

Őrizetbe vették és rabosították Ábrahám Róbertet, a Pesti Srácok újságíróját, miután a múlt hét végén összetűzésbe keveredett és megütötte Puzsér Róbert publicistát.

Az incidens péntek kora este történt, és Ábrahám Róbert Facebook-posztjából vált ismertté, hogy rendőrségi ügy lett belőle. Ábrahám önként ment be a rendőrségre vallomást tenni, ahol kihallgatták. A felek szombaton ismertették a saját verziójukat az eseményekről.

Ábrahám Róbert a Blikknek elmondta, hogy az első kihallgatás után a rendőrség további intézkedéseket hajtott végre ellene. "Szombat hajnalban megjelent a rendőrség, őrizetbe vettek a gyerekeim előtt, az ügyvédemet sem hívhattam fel. Hajnalban bezártak egy zárkába, rabosítottak, és kihallgattak" – nyilatkozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette az eseményeket, és közleményükben részletezték, hogy Ábrahám Róbertet súlyos testi sértés bűntett kísérlete gyanújával hallgatták ki.

Puzsér Róbert az Indexnek, a Blikknek és a Telexnek is nyilatkozott az esetről, kijelentve, hogy az erőszak relativizálása folyik a nyilvánosságban. "Nem vagyok hajlandó alkalmazkodni ehhez. Szólásszabadság van, ütésszabadság nincs. Elég a woke elmebajból!" – fogalmazott Puzsér.

Ábrahám Róbert szerint viszont csak vétséget követett el, és állítása szerint Puzsér azon dolgozik, hogy bűncselekmény legyen az ügyből. "Büntetlen előéletem van, családom, feleségem. Nem bánom, amit tettem. A munkahelyemen gondolkodóba estek az ügy miatt, de végül kiálltak mellettem, én viszont számos megjelenést buktam emiatt" – mondta Ábrahám, hozzátéve, hogy nem kér bocsánatot, mert Puzsér túl messzire ment a Facebook-posztjával.

"Nem baj, ha mindent elveszítek. Ez csak egzisztencia. A családom becsülete mindennél többet ér" – zárta gondolatait Ábrahám Róbert.

A Pesti Srácok oldalán szombaton megjelent egy véleménycikk, amely szerint a közbeszéd erőszakos és gyűlölettel teli, és változtatni kell ezen. Ábrahám Róbertet, családját és a teljes nyilvánosságot évek óta gyalázta Puzsér, és "ha az ember férfiból van, akkor egy idő után nem tud tűrni" – áll a cikkben.

Puzsér Róbert hétfő délelőtt közzétett egy egyperces hangfelvételt, amelyen hallható a pofont megelőző és az azt követő drámai párbeszéd. A felvételen Ábrahám Róbert indulatosan szólítja meg Puzsért, aki viszont azt követeli, hogy ne fenyegetőzzön vele. A tompa puffanással elcsattanó pofon után Ábrahám azt állítja, hogy egy hete vesztette el a kisbabáját, és a gyerekei azt olvassák, hogy az apjuk buzi. Puzsér válasza szerint Ábrahám ezzel túllépett minden határt.

Ábrahám Róbert leírásából az tűnik ki, hogy Puzsér nem ütött vissza, hanem a rendőrségre ment. Ábrahám szerint Puzsér egy "beszari, sikongatós, feljelentgetős punci", aki provokál, de még arra sem férfi, hogy visszaüssön.

Puzsér Róbert a YouTube-oldalán közzétett hangfelvételen ismételten hangsúlyozza, hogy Ábrahám túlment minden határon, miután megütötte őt. Ábrahám Róbert a felvétel közzétételére reagálva Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy Puzsér korábban tagadta a felvétel létezését, majd "megvágott" formában közzétette azt, és felszólította Puzsért, hogy hagyja abba a "picsogást" és viselje férfiként a következményeket, ahogyan ő is teszi.