Már hét magyar aranyérmet jósol Párizsra a Gracenote

Az amerikai elemzőcég, a Gracenote a korábbi öt helyett már hét aranyérmet jósol Magyarországnak a párizsi olimpiára, és összesen 23 érmet várnak a magyar csapattól, amivel a 11. helyen végezhetnek az éremtáblázaton.

A Gracenote novemberben még csak két első helyezést tippelt a magyaroknak, de a legutóbbi becslés szerint már hét aranyérmet jósolnak. A magyar küldöttség a hét arany mellett hat ezüstöt és tíz bronzot szerezhet, ami a novemberi két arany után februárban háromra, áprilisban pedig ötre nőtt.

Az elemzőcég az éremtáblázat első három helyére változatlanul az Egyesült Államokat, Kínát és Nagy-Britanniát várja. Az amerikaiakat 123 éremmel, köztük 37 arannyal, a kínaiakat 87 éremmel, ebből 36 arannyal, míg a briteket 62 dobogós helyezéssel, amelyből 14 arany, várják.

A házigazda franciák a negyedik helyen végezhetnek 56 éremmel, köztük 29 arannyal. Az első hat helyezett közé Ausztrália 48 medállal, amelyből 13 arany, és Japán 46 éremmel, ebből 12 arany, kerülhet be.

A párizsi olimpia a hivatalos megnyitó előtt két nappal, már szerdán megkezdődik a versenyekkel. A sportolók szállását kartonágyakkal rendezték be, amelyek alapállapotukban 90 centiméter szélesek és 200 centiméter hosszúak, de akár 220 centiméterig is bővíthetők. A rájuk kerülő matracok moduljai alakítható keménységűek, és az ágyak egy részét a paralimpikonok is használni fogják. Az ágyakról korábban elterjedt, hogy csak egy ember súlyát bírják el és szexelni nem lehet rajtuk, de ez hamar cáfolatot nyert, hiszen kiderült, hogy akár ugrálni is lehet rajtuk. Az ágyakat, a párnákat és a paplanokat a játékok után a szervezők a fegyveres erők minisztériumának, a párizsi operabalett-iskolának és az Emmaus nevű jótékonysági szervezetnek adományozzák, az újrahasznosításra alkalmatlan darabokat pedig száz százalékban újrahasznosítják. Katherine Holmes amerikai vívó és Tom Daley brit műugró olimpiai bajnok is megerősítették, hogy az ágyak kényelmesek és stabilak. Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó is megosztott egy bejegyzést, amelyben bemutatta, milyen körülmények között pihennek majd a magyar sportolók.