A szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú édesanyja reagál a karateedző állításaira

A szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja, Tóthné Nagy Judit nyilatkozatot tett az RTL Híradónak, amelyben cáfolta A. Tibor karateedző szombati nyilatkozatát, miszerint bocsánatot kért volna a gyermektől a történtek után. Az édesanya szerint a fiú mélyen megrendült az események következtében, és pszichológus segítségét fogják kérni.

A. Tibor karateedző a szombati nyilatkozatában azt állította, hogy azonnal bocsánatot kért a kisfiútól, és szeretné jóvátenni a történteket, amelyeket élete legsötétebb pillanataként írt le. Az edző azt is elmondta, hogy már nem fog többé gyerekeket, illetve karatét oktatni. Tóthné Nagy Judit azonban elmondta, hogy a karateedző sem helyben, sem később, a buszon nem kért bocsánatot a kisfiútól, és semmilyen barátság sem alakult ki közöttük az eset után. Az édesanya hozzátette, hogy a gyermek saját magát hibáztatja a történtek miatt, és szeretné, ha A. Tibor személyesen is bocsánatot kérne tőle. Azonban már nem szeretné, ha a férfi közelébe engedné gyermekét, mivel az eset mély nyomot hagyott a kisfiúban. A. Tibor a bocsánatkérés mellett felajánlotta, hogy „terápiás jelleggel az udvaron labdázzon” a fiával, de ezt az édesanya elutasította.

Az edző korábbi tanítványai közül egyikük azzal állt elő, hogy A. Tibor megerőszakolta őt, egy másik pedig azt mondta, hogy őt is megverte az edző. A. Tibor ezeket a vádakat tagadja, és rágalmazásért feljelentést tervez tenni, állításait dokumentumokkal is alátámasztva. Azt mondja, hogy a tanítványait a harcművészeti szellemiségnek megfelelő módon, sportszakmailag és pedagógiailag helyes módon tanította, és az edzőteremben történő ütések, rúgások elkerülhetetlenek.

A történtek politikai visszhangot is kiváltottak, Orbán Viktor miniszterelnök és a kulturális minisztérium is elítélte az esetet. A. Tibor sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy elvesztette a miniszterelnök bizalmát. Pócs János fideszes képviselő enyhébb hangot ütött meg, és azt mondta, hogy az edzőnek "volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek". Pócs János hozzátette, hogy A. Tibor 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpionokat is, és soha semmilyen probléma nem volt vele. Azonban a Pócs által emlegetett kitüntetéseket az eset kiderülése után egyhangú döntéssel vonta meg a jászberényi önkormányzat. Pócs 1:43-tól nyilatkozik az ATV videójában, ahol elmondja, hogy szerinte a tett „védhetetlen”, de az ő ismeretei szerint „soha semmilyen probléma nem volt” a férfival.