Fokozott rendőri készültség és pilótaparádé a Magyar Nagydíjon, Karácsony a helikoptertaxik elleni harcban tehetetlen

A 39. Forma-1 Magyar Nagydíj jelentős tömeget vonzott, a rendőrség már 27 helyszíni bírságot szabott ki, és a versenyzők üdvözölték a rajongókat a Hungaroringen, miközben a főpolgármester a helikoptertaxik elleni tehetetlenségét ismerte el.

A Magyar Nagydíj versenynapjának programjai hatalmas tömegeket vonzottak, már a reggeli órákban ezrek érkeztek a versenypálya környékére. A rendőrség fokozott jelenlétet biztosított, és a tegnapi időmérő edzés során is tízezrek látogattak ki Mogyoródra. Az egyenruhások 36 személyt igazoltattak, 27 emberrel szemben helyszíni bírságot róttak ki, két személyt előállítottak, és két szabálysértési feljelentést tettek. Egy férfi ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A rendőrség vasárnap egyirányúsította a pálya bejáratai felé vezető utakat, és arra kérték a látogatókat, hogy időben induljanak el, és tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről. A forgalom gördülékeny haladását folyamatos irányítással segítették. Egy különleges esemény is történt, amikor a rendőrök segítségével Erik nevű fiatalember megkérte barátnője, Orsi kezét a Hungaroring főbejáratánál, ami miatt egy teljes percre megállították a forgalmat.

A verseny rajtja előtt megrendezték a hagyományos pilótaparádét, ahol a versenyzők körbeviszik a pályán, hogy köszönthessék a szurkolókat. A szerencsések a paddockban még azt is megtekinthették, ahogy a versenyzők aláírják a futam után lebontandó hungaroringi főépület emlékfalát.

A Magyar Nagydíj idején Budapest felett ismét helikoptertaxik repkedtek, amelyek komoly bosszúságot okoztak a főváros lakóinak. Karácsony Gergely főpolgármester, aki korábban eltökélten szállt szembe a helikoptertaxik ellen, elismerte, hogy jelenleg tehetetlenek a jelenséggel szemben. Bár korábban ígéretet tett arra, hogy "soha többet helikoptertaxit", a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően működő légitaxi szolgáltatásokat a főváros nem tudja tiltani vagy szigorúbb korlátok közé szorítani. Karácsony Gergely az Instagram oldalán jelezte, hogy jogszabálymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen hatósági engedélyt kiadni az emberek nyugalmát ilyen mértékben zavaró szolgáltatásra.