Halálos kimenetelű karambol az M3-as autópályán

Az M3-as autópálya mezőkeresztesi szakaszán vasárnap reggel két személyautó ütközött össze, aminek következtében egy ember a helyszínen életét vesztette, további két személy súlyosan, illetve életveszélyesen megsérült.

A tragikus baleset a 138-as kilométernél történt, a Vásárosnamény felé vezető oldalon. Egy magyar rendszámú autóba hátulról, fékezés nélkül, nagy sebességgel rohant bele egy román rendszámú kocsi. A balesetet okozó román autó sofőrje feltehetőleg elaludhatott a vezetés közben. A magyar autó hátsó ülésén utazó egyik utas a helyszínen meghalt, a sofőr súlyosan, egy másik utas életveszélyesen megsérült, míg a román autóban utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol egy sérültet hidraulikus mentőeszközök, pontosabban feszítővágó segítségével mentettek ki a roncsok közül. A rendőrség a nyomozás idejére teljesen lezárta az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát, és a forgalmat Mezőkeresztes lehajtónál a 3-as főútra terelték.

A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat elterelték, a járművezetőknek érdemes alternatív útvonalat választaniuk. A mentésben részt vevő mezőkeresztesi hivatásos tűzoltók gyors és hatékony beavatkozásának köszönhetően a sérülteket stabil állapotban a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit, és felhívják a közlekedők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett szakaszon. Az M3-as autópálya érintett részén a forgalomkorlátozások várhatóan a helyszínelés befejeztéig tartanak. A baleset miatt kerülni a Mezőkövesd lehajtón keresztül, a 3-as főút felé lehet.

Az M5-ön is baleset történt

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán szintén baleset történt. A 149-es kilométerszelvénynél, Balástya közelében egy kamion és egy autó ütközött össze. A baleset következtében az egyik jármű a tetejére borult, annak műszaki mentését a kisteleki hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre mentők is kiérkeztek. Az érintett sztrádaszakaszon félpályán halad a forgalom.