Galla Miklós halálhíre hamisnak bizonyult

A közösségi médiában gyorsan terjedt Galla Miklós halálhíre, azonban a humorista él és reagált is a róla szóló pletykákra.

Hétfő este több Facebook-csoportban is megjelent egy bejegyzés, amely határozottan állította, hogy Galla Miklós elhunyt. A posztok alatti kommentekben található hivatkozások egy ismert álhíroldalra vezettek, ahol a bejegyzés tartalmát mindenki „saját belátása szerint értelmezheti” kifejezéssel mentegették, és felmerült, hogy valójában egy másik, Sepsiszentgyörgyön élő Galla Miklósról lehet szó. Azonban a forrásként hivatkozott portál nem volt elérhető, így a hír valószínűleg nem állja meg a helyét.

Galla Miklós, a humorista, még hétfő este cáfolta a róla szóló halálhírt egy Facebook-bejegyzésben, miután unokaöccse felhívta, hogy erősítse meg a hírt. Galla 2021 végén került a figyelem középpontjába, amikor több hónapon át küzdött a kiemelkedő előadói tevékenységért járó Karinthy-gyűrűért, amit végül visszavontak tőle, mivel tevékenységét nem találták összeegyeztethetőnek a közmédia és a Karinthy-gyűrű értékrendjével és szellemiségével.

Fontos, hogy a Facebookon terjedő információkkal szemben kritikusak legyünk, különösen, ha azok megbízhatatlan forrásokra vagy álhíreket terjesztő oldalakra épülnek. Az ilyen hamis hírekkel jelentős kattintásszámot érhetnek el, amit aztán hirdetések révén bevétellé alakíthatnak, függetlenül attól, hogy ez etikailag vagy más szempontból megkérdőjelezhető.