Carlos Alcaraz a táncparketten is megmutatta, mit tud

Carlos Alcaraz számára álomszerűen alakult a hétvége, miután legyőzte Novak Djokovicot a wimbledoni döntőben, és így másodszor is átvehette Katalin walesi hercegnétől a győztesnek járó trófeát.

A spanyol teniszezőnek azonban nem sokáig tartott a felhőtlen öröm, mivel szembesülnie kellett azzal a kihívással, hogy a győztesek tiszteletére rendezett gálavacsorán táncolnia kell majd a női egyes bajnokával. Alcaraz már a döntő utáni interjúban elárulta, hogy a tánctudása „lehetne jobb”, de hozzátette, hogy igyekszik majd a legjobbat nyújtani.

A táncról készült felvétel a wimbledoni tenisztorna hivatalos közösségi oldalán is megjelent egy szarkasztikus megjegyzéssel és sírva nevetős emojival, ami Alcaraz és táncpartnerének, Barbora Krejcikovának kecsességét emelte ki a teniszpályán mutatott teljesítményéhez hasonlítva. A két bajnok Dua Lipa 2023-as Dance the Night című slágerére próbálkozott a táncparketten, és bár a mozdulataikban volt némi kínosság, végül sikerült megtalálniuk a ciki és a cuki közötti határt. Alcaraz egy ponton még meg is forgatta Krejcikovát.

Mindezek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy Carlos Alcaraz 21 évesen már négyszeres Grand Slam-győztes, ami minden bizonnyal kárpótolja a táncparketten átélt kisebb kínjait.