Vízibicikliző férfi fulladt a Balatonba

Megfulladt egy külföldi férfi a siófoki strand előtti mély vízben, amit a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közölt. Négy külföldi fiatal vízibiciklizett, amikor egyikük a közel 3 méteres mélységben eltűnt. Az esetet egy közeli vitorlásról észlelték, és azonnal segítséget hívtak. A vízirendészeti járőrhajó gyorsan a helyszínre érkezett és megjelölte azt, miközben a vízimentők Rupert sürgősségi hajója is nagy sebességgel sietett oda.

A vízimentők szerint ritkán kapnak ilyen gyorsan pontos helyszínt, ezért reménykedtek, hogy a búvár időben ki tudja hozni a férfit. A mentés a körülményekhez képest gyorsan zajlott, és a kiemelt szintű egészségügyi csapat azonnal megkezdte az újraélesztést. Bár a meleg vízhőmérséklet nem volt kedvező, mégis reménykedtek a sikerben.

Az újraélesztés folyamán a siófoki kikötő felé vették az irányt, ahol az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsija is megérkezett. Sajnos, minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a férfi életét. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület mentőhajóval érkezett a helyszínre, de a fiatalember életét már nem lehetett megmenteni.

A szervezet felhívja a figyelmet a biztonságos fürdőzés fontosságára, és javasolja a BalatonHelp alkalmazás letöltését a gyorsabb segítségkérés érdekében. A vízimentők arra kérik a strandolókat, hogy legyenek figyelmesek és használják az alkalmazást segítségkéréshez. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata hangsúlyozza a óvatos úszás és vízi tevékenységek fontosságát mindenkinek a biztonsága érdekében.