Luis Suárez hősi gólja a Copa bronzmeccsén

Uruguay a 92. percben szerzett góllal mentette hosszabbításra, majd tizenegyesekkel győzte le Kanadát a Copa América bronzmérkőzésén. A találkozó hőse a lehetséges búcsúmeccsét játszó Luis Suárez volt.

Az elődöntőben botrányba fulladt mérkőzés után Uruguay a bronzmeccsen ismét nehéz helyzetbe került, Kanada ugyanis a 92. percben még vezetett 2–1-re. Azonban Luis Suárez, a Liverpool és Barcelona korábbi sztárja, aki az Inter Miami játékosaként a Copa América történetének legidősebb gólszerzőjévé vált, egyenlített, ezzel hosszabbításra mentve a meccset.

A találkozó már a 8. percben Rodrigo Bentancur góljával kezdődött, de Ismael Kone látványos ollózásával egyenlített a kanadai csapat. Az uruguayiaknak egy gólját les miatt nem adták meg, majd Jonathan David a nyolcvanadik percben előnyhöz juttatta Kanadát. Suárez azonban a hajrában, teljesen üresen kapva meg a labdát, kegyetlenül bevágta a hálóba, így mentve meg csapatát.

A Copa Americán a döntő kivételével nincs kétszer tizenöt perces hosszabbítás döntetlen esetén, így rögtön a büntetőpárbaj következett. Két kanadai játékos, Ismael Kone és Alphonso Davies is hibázott, így Uruguay nyert, és 31. alkalommal lett érmes a kontinenstornán.

A tizenegyespárbaj során az uruguayiak higgadtabbak maradtak, Suárez is értékesítette a maga kísérletét. Suárezt pedig hősként ünnepelték.

Marcelo Bielsa, Uruguay szövetségi kapitánya elismerte, hogy csapata fáradtan játszott, de úgy véli, a tornán a három legjobb közé tartoztak. Jesse Marsch, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya csalódottságuk ellenére büszkeségre intette játékosait, kiemelve, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen is jól teljesítettek.

A döntőt magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órától rendezik, a címvédő és világbajnok Argentína ellenfele Kolumbia lesz.