Szatyorban cipeltek végig egy kölyökkutyát Budapesten

Egy műanyag szatyorba rakta gazdája azt a mindössze pár hetes kölyökkutyát, akit végül a rendőrök szabadítottak ki, és állatkínzás miatt eljárást indítottak a gazdái ellen.

Az eset az újpesti rendőrök járőrözése közben történt, amikor bejelentést kaptak arról, hogy a 33 fokos hőségben egy férfi és egy nő műanyag szatyorban cipel egy négy-öt hetes kölyökkutyát. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, ahol megtalálták a párost és a szatyorban rekedt kiskutyát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs csapata az esetet „az érthetetlen és a dühítő kategória”-ba sorolta. A kiskutyának sem vize, sem élelme nem volt, csupán a szellőzés nélküli zacskó, amibe azért került, mert a gazdája nem akarta, hogy a kutyától koszos és vizes legyen a keze.

A rendőrök azonnal elvették a kölyköt a párostól, árnyékos helyre vitték, megitatták, majd a gazdáival együtt a rendőrkapitányságra szállították. Ott állatkínzás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük, és a párost nem engedték szabadon távozni, előállították őket.

A kölyökkutya, aki élvezte a rendőrök vendégszeretetét, nem maradhatott náluk. Az orvosi vizsgálatokat követően az Állatmentő Ligához került, ahol az újpesti rendőrök egy zsák kölyöktáppal és lefoglaló határozattal bocsátották útjára. Az állatmentőknél valószínűleg nem fog sokáig maradni, mivel már találtak számára új gazdát.