Egyéves gyerek esett ki a harmadik emeletről, járókelő fogta el

Egy németországi Darmstadtban történt eset során egy egyéves kisfiú a harmadik emeletről zuhant ki, de szerencsére egy járókelő elkapta, így csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A család lakása később kigyulladt, ahol a hétéves testvért a tűzoltók mentették ki.

Darmstadtban egy egyéves fiú hatalmas szerencsével megmenekült, miután kizuhant egy harmadik emeleti lakás ablakából. A baleset péntek este nem sokkal 8 óra után történt, egyelőre a baleset részletei tisztázatlanok. A fiúcskát egy épp arra járó férfi fogta el, ami következtében csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint a baleset idején a 29 éves édesanya és a gyermek hétéves testvére is a lakásban tartózkodott. Feltételezések szerint a kisfiú felmászhatott az ablakpárkányra, ahonnan kizuhant a nyitott ablakon. A rendőrségi szóvivő úgy véli, hogy a megmentő észlelhette, hogy gyermek a korlátnál játszik, így lehetett ideje cselekedni. Azt egyelőre nem tudják, ki volt a megmentő, ezért a lakosság segítségét kérik a 35 körüli férfi személyazonosságának tisztázásához.

A család számára a nap további része sem hozott megkönnyebbülést. Miközben az édesanya a kisfiúval a kórházban volt, otthonukban tűz keletkezett. A Spiegel értesülése szerint az anya ijedtségében a tűzön felejtette az ételt. A Bild beszámolja szerint az egyéves kisfiú bátyja a lakásban maradt, amíg az édesanyja vizsgálatra a kórházba vitte a kicsit, és ő okozott tüzet. Az első vizsgálatok szerint a tüzet megégett élelmiszer okozhatta. A tűzoltók a hétéves kislányt mentették ki a lángoló lakásból, akit szintén kórházba szállítottak megfigyelésre. A hatóság közlése szerint a család otthona lakhatatlanná vált, ezért cserelakásba térhet haza.

A rendőrség jelenleg szemtanúkat és azt a járókelőt keresi, aki a kisfiú életét megmentette.