A liberális média a célkeresztben: a Megafon válasza Trump elleni támadásra

A Fideszhez közel álló Megafon kommentátorai egységesen a liberális média felelősségét hangsúlyozzák a Donald Trump elleni merényletkísérlet kapcsán. Apáti Bence, Bohár Dániel, Deák Dániel, Dér Stefi, Ibolya Csenge és Trombitás Kristóf is hasonló időben és tartalommal posztoltak a közösségi médiában, a támadást a "globalista, liberális média" uszításának tulajdonítva.

A Megafon megmondóemberei szerint a liberális sajtó évek óta hergel a háborút, a Woke-ot és a migrációt elutasító politikusok ellen, ami véres következményekhez vezethet. Apáti Bence szerint a támadás mögött a média uszítása áll, melynek következtében az olvasók már nem csak kommentekben, hanem tettekben is véres következményeket akarnak látni.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet propagandistája, a globalista sajtót teszi felelőssé a fegyveres támadásokért, amelyek közül ez már a második volt az elmúlt hónapokban, bár bizonyítékot nem hozott fel állításai alátámasztására. A kommentátorok Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadással is párhuzamot vontak.

Bohár Dániel szerint a média teszi be a töltényt a tárba, míg Ibolya Csenge egy olyan világért imádkozik, ahol a média nem uszít azok ellen, akik a háborúra, migrációra és a woke ideológiára nemet mondanak. Trombitás Kristóf is az uszító média hangulatkeltését emelte ki, mint a támadás egyik lehetséges kiváltó okát.

A Megafon Digitális Inkubátor Központ, amely a Megafon mögött áll, tavaly 4,6 milliárd forint bevételt ért el, bár a bevételek forrása nem ismert az éves beszámolójukból. A Megafon 2020 nyarán alakult, céljuk "profi Facebook-harcosok" képzése, akik a konzervatív eszmét terjesztik a közösségi médiában, szemben a "liberális véleménydiktatúrával". Gyakorlatban ez azzal jár, hogy a támogatott influenszerek posztjait jelentős, homályos eredetű hirdetési pénzekkel tolják meg, amelyek tartalmilag mindig összhangban vannak a Fidesz-propaganda aktuális üzenetével.