Baleset az M1-es autópályán

Baleset miatt csak egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében.

Szombat reggel egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 166-os és a 167-es kilométerszelvények között. A baleset következtében az érintett szakaszon a forgalom jelenleg egy sávon halad. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a helyszínen a kisbuszt áramtalanították.

Az Útinform tájékoztatása szerint az ütközés az M15-ös autópálya térségében korábban kiépített terelésben történt. Emellett felhívták a figyelmet arra, hogy az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán is sokan közlekednek, ami lassulást és torlódást okoz az M0-s autóút és Tárnok közötti szakaszon. Az Infostart szerint a torlódás a Törökbálint és Tárnok közötti szakaszon kezdődik, és a Facebook M1-M7 autópályafigyelő csoportjába feltöltött fotók tanúsága szerint a sor vége Budaörsig ér.

Budapest belső részein is történtek balesetek. Szombat hajnalban a XVIII. kerületben, a Csévéző utca és a Gyömrői út kereszteződésében két autó frontálisan ütközött össze, és a járművek egy fa- és egy acéloszlopot is kidöntöttek. A fővárosi hivatásos tűzoltók az egyik autóból feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert, míg a másikból a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki a sofőrt.

A közlekedési helyzetet tovább nehezíti, hogy több vasútvonalon is megnövekedett a menetidő, így a közlekedőknek érdemes türelmesnek lenniük és lehetőség szerint alternatív útvonalakat választaniuk.