A Korfun hősi halált halt magyar fiatalember emlékére

Sokan állnak meg a Korfun található emlékhelynél, amely Gősi Zoltán hőstettének állít emléket, aki 2000 nyarán vesztette életét két fiatalember megmentése közben. A tragikus esemény helyszínén, a Sidari partszakaszon található Szerelem-öbölben, ahol a viharos szél elképesztően magas hullámokat sodort a sziklafalaknak, ma is fellelhető az a videófelvétel, amelyen Zoltán és egy másik fiatal férfi próbál segíteni a bajba jutottakon.

Zoltán, aki éppen menyasszonyával nyaralt a szigeten, úgy döntött, hogy segít a tehetetlenül hánykolódó férfinak, de a mentés során egy hullám a sziklának vágta, és vélhetően azonnal életét vesztette. Az édesapja, Ferenc, ötven órával a tragédia után találta meg a fiát, és gondoskodott arról, hogy hazakerüljön.

Az emlékhelyet egy görög-magyar származású asszony, Vaija és barátai hozták létre, akik önzetlenül dolgoztak azon, hogy megőrizzék Zoltán emlékét. Az emlékmű egy régi kút összeomlott maradványain épült fel, és 2014-ben megszentelték. Az emlékhely ma is figyelmeztet a fürdőzés veszélyeire, és magyar zászló vigyázza Zoli álmát.

Zoli édesanyja, Gősi Vali, a Vasárnapi Blikknek elmondta, hogy az emlékhelyet sajnos nem látogathatja meg, mivel az édesapja, Ferenc három hónapja elhunyt, és már ő sem él. Az asszony reményét fejezte ki, hogy talán az unokájuk, a lányuk gyermeke egyszer majd ellátogathat a helyszínre. Zoli éppen a napokban ünnepelhetné 50. születésnapját, és az emlékező sorok, fotók továbbra is érkeznek Sidariból.