Kutyák a hőség csapdájában egy állatorvos autójában

Az angyalföldi rendőrök egy felhevült autóban rekedt kutyákat mentettek meg, miután az állatok gazdája, egy állatorvos, állítása szerint csak rövid időre hagyta őket magukra. A RTL Híradója szerint a rendőröknek az ablak betörésével sikerült kiszabadítaniuk a hőségtől szenvedő állatokat, mivel a tulajdonos nem volt elérhető.

A gazda elmondása szerint csupán néhány percre ment fel a lakásába, azonban a macskája fél órára lekötötte a figyelmét. Emiatt az állatok hosszabb ideig maradtak a kocsiban, ami állatkínzás gyanúját vetette fel, és eljárás indult ellene.

A rendőrség felhívást tett közzé, melyben arra kérik az állattartókat, hogy a hőségben ne hagyják állataikat olyan helyen, ahol hőguta veszélye fenyegeti őket. Kiemelték, hogy a kutyák csak a talpukon és a nyelvükön keresztül képesek hőt leadni, így testhőmérsékletük gyorsan emelkedhet, ami akár halálos következményekkel is járhat.

Az esetről korábban a BRFK is beszámolt, és a Híradó részleteket is elárult az eseményekről. A két kutya már majdnem hőgutát kapott a kocsiban a tomboló hőségben, ám szerencsére az egyenruhások időben megmentették őket. Az angyalföldi egyenruhások percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. Míg az egyenruhások a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavort. A kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni.

Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.