Kutyákat hagyott a forró autóban egy állatorvos

Egy állatorvos figyelmetlensége miatt került veszélybe két kutya, amikor a gazda a kocsiban felejtette őket a tűző napon. A XIII. kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást az esettel kapcsolatban.

Az állatorvos elmondása szerint csupán néhány pillanatra akarta a kutyákat a járműben hagyni, azonban a lakásában lévő macskája elterelte a figyelmét, és így fél óra telt el, mire eszébe jutottak a kutyák. A rendőrség szerdán kapott bejelentést a két kocsiban hagyott kutyáról. A helyszínre érkező járőrök azonnal cselekedtek, amikor látták, hogy a kutyák nehézkesen lélegeznek és alig reagálnak, ezért betörték az autó ablakát és hűtőfürdőbe helyezték őket.

Egy másik, pénteki esetben is állatkínzás gyanúja merült fel, amikor járókelők észrevették, hogy egy nő egy kiskutyát cipel egy zacskóban a nagy melegben. Az állatot azonnal kiszabadították, árnyékba vitték, és megkezdték a hűtését, valamint vizet adtak neki. A kiskutya, akit "Boj"-nak neveztek el, az újpesti állatmentőkhöz került, a gazdája ellen pedig eljárás indult.

Az Állatmentő Liga vezetője, Pataki Gábor elmondta, hogy az állatokat azonnal kiszabadították, és az elkövetőt előállították az IV. kerületi Rendőrkapitányságon. Az ilyen esetek rávilágítanak arra, mennyire fontos, hogy a gazdák felelősségteljesen gondoskodjanak kedvenceikről, különösen a forró nyári napokon.