Alcaraz és a spanyolok nagy napja közeleg Wimbledonban és az Eb-n

A címvédő Carlos Alcaraz bejutott a wimbledoni döntőbe, és vicces megjegyzést tett arra vonatkozóan, hogy vasárnap különleges nap lesz a spanyolok számára, hiszen ő is döntőzik, és a spanyol focisták is érdekeltek lesznek az Európa-bajnokságon.

Carlos Alcaraz, aki pénteken legyőzte Danyiil Medvegyevet, zsinórban második alkalommal jutott be a wimbledoni döntőbe. A fiatal spanyol teniszező mosolyogva kért bocsánatot a közönségtől, miután viccelődve utalt arra, hogy vasárnap jó napjuk lesz, de nem állította, hogy Spanyolország mindkét eseményen győzni fog. Alcaraz hangsúlyozta, hogy csak egy szórakoztató napra számít.

A 21 éves Alcaraz a negyedik Grand Slam-döntőjét játssza majd vasárnap, és a Medvegyev elleni győzelemmel már a 13. egymást követő győzelmét szerezte meg Wimbledonban. A spanyol játékos a Grand Slam-tornákon is remek formában van, hiszen a francia bajnokságon aratott győzelme után már 13 győzelmet számlál. Idén Grand Slam-tornákon 17-1-es mérleggel rendelkezik, egyetlen vereségét Alex Zverevtől szenvedte el az Australian Open negyeddöntőjében.

A vasárnapi döntőben a hétszeres bajnok Novak Djoković lesz az ellenfele, aki lehetőséget kap a tavalyi vereségért való revansra, hiszen 2022-ben éppen Alcaraztól kapott ki Wimbledonban. Djoković pénteken három szettben győzte le a 25. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettit, ezzel a 49. Grand Slam-elődöntőjét is sikerrel zárta.