Harmatgyenge játék után győzelem a japánok ellen a vízilabdában

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-11-re kikapott az olasz csapattól a Margitszigeten megrendezett Domino Trans nemzetközi férfi felkészülési torna pénteki második fordulójában, de szombaton sikerült javítaniuk, és 16-12-re legyőzték a japán csapatot.

A magyar csapat nehéz helyzetben volt, mivel a 13 fős olimpiai keretben Kovács Péter pótolta a betegség miatt hiányzó Vámos Mártont. Az olaszok elleni meccsen az első negyedben gyorsan 5-1-re elléptek, Manhercz Krisztián találatára válaszul sorozatban négyszer voltak eredményesek. A magyar válogatott ezután nem tudott felzárkózni, a meccs végére csak két góllal szépítettek, így 13-11-re alulmaradtak az olaszokkal szemben.

A találkozó során a magyar gólszerzők között Manhercz Krisztián kiemelkedett négy találattal, míg Angyal Dániel és Zalánki Gergő is kétszer volt eredményes. További gólokat Vigvári Vendel, Fekete Gábor és Jansik Szilárd szereztek.

Varga Zsolt szövetségi kapitány csapata a következő mérkőzésén szombaton 11 órakor lépett pályára a japán válogatott ellen, ahol a magyarok az első negyedben jól védekeztek, és csak egy góllal vezettek, majd a második nyolc percben a japánoknak hat gólt sikerült szerezniük, de a magyarok is ötöt vágtak. A nagyszünetre így 8-8-as döntetlennél vonultak a felek, majd a folytatásban Varga Dénes remeklésének is köszönhetően sikerült háromgólnyira ellépniük a magyaroknak, akik végül négygólos különbséggel verték az ázsiai csapatot.

Eredmény:

Magyarország-Japán 16-12 (3-2, 5-6, 4-3, 4-1)

a magyar gólszerzők: Varga D. 5, Hárai 4, Angyal, Jansik, Fekete 2-2, Manhercz 1

A torna másik szombati mérkőzésén Olaszország 10-7-re győzte le Franciaországot. A torna korábbi eredményei között szerepel a magyar csapat 14-12-es győzelme Franciaország felett ötméteresekkel, valamint az Olaszország és Japán közötti 13-12-es olasz siker.

A torna eredményei alapján a magyar válogatott egy vereség és egy győzelem után a második helyen zárta a felkészülési tornát, amely jó tapasztalatokat nyújthatott a csapat számára az olimpiai felkészülés során. A tornát Olaszország nyerte meg 9 ponttal, míg a magyar válogatott 5 ponttal a második helyen végzett.

A válogatott most Olaszországba, majd Spanyolországba utazik közös edzőtáborba a házigazdákkal, aztán irány a párizsi olimpia.