24/7: A hét, amikor nem nyugodott a béke + Lázár János tervei és újra Beverly Hills-i zsaru

Ez heti hírlevelünk, a 24/7 beköszönője.

A héten több esemény is zajlott, mint amennyit a melegrekordok és a naptár előre jeleztek. A kormány a repülőtér vételárának egy részét próbálja meg visszaszerezni, ami végül is a lakosságot terheli majd a banki költségeken, a vásárlásokon és a villanyszámlákon keresztül. Ez a hétfői kormányinfón derült ki, ahol Gulyás Gergely kormányzati kommunikációját is megfigyelhettük.

Orbán Viktor a múlt heti kínai látogatása után a washingtoni NATO-csúcson vett részt, ahol nem állított akadályt annak a nyilatkozatnak, amely szerint Ukrajna a NATO felé tart. Ezzel szemben felmerülhetett volna a kérdés, hogy szükség van-e egy további, 2295 kilométer hosszú NATO-orosz határra.

Az EU-ban eközben bővül a Patrióták Európáért nevű új szélsőjobbos frakció, amelyet Orbánék is támogatnak. A frakcióba többek között a Francia Tömörülés is csatlakozott, és a vezetést Le Penék fogják adni. A magyar miniszterelnök jól olvasta a helyzetet, hiszen két nő, Marine Le Pen és Giorgia Meloni határozta meg, mi történik Európában a Néppárttól jobbra.

Budapesten Karácsony Gergely nyerte az újraszámlálást, és a Balaton Sound sorsa még nem dőlt el, a szervezők szerint korai lenne még lefújni a rendezvényt.

A 24/7 hírlevelünkben további olvasmányokat, videókat és podcastokat ajánlunk a hétvégére, valamint összegyűjtjük a hét sorozat- és filmkritikáit is.