Magna Cum Laude turnébusz balesete

A Magna Cum Laude zenekar turnébusza felborult, a tagok könnyebb sérüléseket szenvedtek, de egy súlyos sérültet mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A zenekar tagjai a Facebookon számoltak be a pénteki balesetről, amely az M4-es autópályán történt, amikor is egy koncertre tartottak Cserkeszőlő felé. Egy előttük haladó gépjármű defektet kapott és megpördült az úton, ami miatt a zenekar kisbusza felborult. A zenekar tagjai apróbb karcolásokkal megúszták az esetet, de a másik járműben utazó egyik ember súlyosan megsérült.

A zenekar a Tények megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit árultak el, hogy be volt kötve a biztonsági övük. A Facebookon közzétett posztjukban a zenekar tagjai megköszönték a mentősök, tűzoltók és rendőrök gyors és szakszerű segítségét. A baleset után a mentősök megvizsgálták őket, így a zenekar eljuthatott a tervezett koncertre.

A zenekar a közösségi médián keresztül kívánt gyors felépülést a súlyosan megsérült személynek, és egy hetes pihenő szabadságukra hivatkozva kérték a sajtó munkatársait, hogy tekintettel arra, hogy a posztban minden rendelkezésükre álló információt közöltek, közvetlen nyilatkozatok miatt ne keressék őket. A pihenő szabadság szombattól kezdődik.