Nyáregyházán locsolási tilalom lépett életbe

Nyáregyháza polgármestere, Mészáros Sándor bejelentette, hogy a Pest megyei településen pénteken reggel hat órától visszavonásig locsolási tilalmat rendeltek el. A Dabas és Környéke Vízügyi Kft. (DAKÖV. Kft.) kezdeményezésére hozott intézkedés célja a folyamatos ivóvízellátás biztosítása.

A tilalom ideje alatt a településen tilos a víziközműből származó ivóvízzel történő öntözés, a közterületek locsolása, az úttestek tisztítása, gépjárművek mosása, medencék töltése, valamint a kerti zuhanyok és egyéb kültéri vízködölő berendezések használata a délelőtt 6 és az este 22 óra közötti időszakban.

A DAKÖV. Kft. 2024. július 10-én kelt levelében jelezte, hogy Nyáregyházán több napja a vízmű által maximálisan kitermelhető vízmennyiség közelébe ér a vízfelhasználás, ezért kezdeményezték a vízkorlátozás elrendelését határozatlan időre. A víztermelő kapacitás tartósan nem képes kielégíteni a folyamatosan jelentkező igényeket, és a korlátozás alá eső tevékenységek vízfelhasználása nyomáscsökkenést, sőt vízhiányt okozhat a közüzemi hálózatban.