Mentőautó balesete Szombathelyen

Súlyos baleset történt Szombathelyen, amikor egy mentőautó, amely egy sztrókos beteghez sietett, összeütközött egy személygépjárművel. A baleset következtében mindkét jármű súlyosan megsérült, és a mentőszolgálat egyik munkatársa, valamint a személyautó utasa is kórházba került.

Csütörtök délután Szombathely egyik forgalmas kereszteződésében történt az eset, ahol a mentő szirénázva próbált áthaladni a piros jelzésen. A kereszteződésben a többi jármű megállt, hogy utat adjon a mentőnek, azonban egy busz mögül érkező autós már nem tudott időben megállni, és így ütköztek. A mentőautó eleje és a személygépjármű bal oldala is jelentős károkat szenvedett.

A balesetet követően a tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket és eltávolították a forgalmi akadályt. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a személyautó utasa súlyosan, míg a mentőápoló könnyebben sérült meg. Az eredeti címre, ahol a sztrókos beteg várta a segítséget, egy másik mentőautót riasztottak.

Az Országos Mentőszolgálat évente több mint 1,2 millió esethez riasztásra kerül, és ezek közül körülbelül 70 végződik balesettel. Győrfi Pál hozzátette, hogy a meleg időjárás nagyban hozzájárulhat az autósok figyelmetlenségéhez, és bár a mentőknek elsőbbségük van, mégis körültekintően kell közlekedniük.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Az RTL által megkérdezett szakértő szerint az autósnak hallania kellett volna a szirénát, és ennek megfelelően kellene cselekednie a közlekedés során.