Primož Roglič kiszállt a Tour de France versenyből

Feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt Primož Roglič, a Red Bull–Bora–Hansgrohe csapat szlovén versenyzője, miután csütörtöki bukása következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A csapat orvosi csapata alapos vizsgálatokat végzett Rogličon a tegnapi szakasz után és ma reggel is. Az eredmények alapján úgy döntöttek, hogy a versenyző nem áll rajthoz a mai szakaszon, hogy a közelgő célokra tudjon koncentrálni, és mielőbb felépülhessen.

Roglič, aki a 34 éves szlovén bringás és csapatkapitányként indult az idei Touron, a négy nagy egyikeként volt emlegetve Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard és Remco Evenepoel mellett. A 11. szakaszig az összetett 4. helyén állt, 2:15 perces hátránnyal a sárga trikós Pogačarhoz képest. A csütörtöki etap során azonban szenvedett bukást, ami több perces hátrányt eredményezett, és így kiszállt a sárga trikóért folyó küzdelemből.

A spanyol Vuelta a España háromhetes körversenyt háromszor is megnyerő Roglič az olasz Giro d'Italián is diadalmaskodott tavaly, így karrierje során már csak a Tour de France győzelme hiányzik. Ezért is döntött úgy, hogy tavaly év végén vált csapatot, elhagyva a Jumbo–Vismát, ahol már nem kapott volna esélyt a Tour-győzelemre Vingegaard mellett.

A Red Bull–Bora–Hansgrohe csapatot további csapás érte, amikor elvesztették egy másik hegyimenőjüket, az orosz Alekszandr Vlaszovot, aki a múlt vasárnapi murvás szakaszon bukott, és emiatt fel kellett adnia a versenyt.