Paks: Kudarc a magyar-román meccsen

A Paks labdarúgócsapata 4-0-s vereséget szenvedett a román Corvinul Hunedoarától az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában. Bognár György, a csapat edzője szerint a játékosok egyénileg és csapatként is alulmaradtak az ellenféllel szemben.

Bognár György csalódottságát fejezte ki a csütörtöki meccs után, hangsúlyozva, hogy a játékosok egyénileg sem voltak topon, és a középpálya sem működött az első félidőben. "Nem működött a csapatjátékunk, a középpálya egyáltalán nem működött az első félidőben, se labdaszerzésünk nem volt, sem játékunk, de ugyan miből játszottunk volna, ha nincs labdaszerzés" - mondta az edző. A hazai pályán rendezett találkozón a Hunedoara már a 9. percben vezetést szerzett, és az első félidő hosszabbításában tovább növelte előnyét. Marius Lupu a 86. percben és a hosszabbítás perceiben is eredményes volt, így ő állította be a 4-0-s végeredményt.

A Paksnak július 18-án lesz lehetősége javítani a visszavágón, de a négygólos hátrány nem sok esélyt hagy a továbbjutásra. Bognár szerint a csapatnak rendeznie kell a sorait, és bár korábban már voltak hasonló helyzetben, ezúttal nehezebb lesz a feladat, mivel többet vártak maguktól.

Windecker József, a Paks középpályása, a meccs után kijelentette, hogy az egész találkozó egy katasztrófa volt. "Az egész meccs egy katasztrófa volt. Minden úgy alakult, ahogy nem szerettük volna. Hazai pályán, egy magyar-román meccsen így képviseltük a hazát, nekem lesül az arcomról a bőr" - mondta az M4 Sportnak. Úgy érzi, nagy szégyen, hogy hazai pályán, egy magyar-román mérkőzésen így képviselték a hazát, és úgy érzi, "lesül az arcomról a bőr". Windecker szerint a csapatnak most önvizsgálatot kell tartania, és a romániai visszavágón a becsületükért kell majd játszaniuk. A 31 éves középpályás elnézést kért a szurkolóktól, és hangsúlyozta, hogy férfiként kell viselniük ezt a kudarcot, ami tényleg nagy szégyen.

A meccs előtti különös nyilatkozatok után a Paks drukkerei csalódottan látták, hogy a csapat nem tudta felvenni a versenyt a román másodosztályú Vajdahunyaddal. A paksi stadionban 3800 néző előtt zajló mérkőzésen a beléptetés lassúsága és a meleg italok miatt panaszkodtak a szurkolók, míg a város egyes részein áramszünet miatt nem tudták követni az angol–holland Eb-elődöntőt.

A románok ilyeneket nem mondtak, ők ki akarták verni a magyar elsőosztály ezüstérmesét, hogy dicsőséget szerezzenek a nemzetközi kupában 1982 óta nem járó Vajdahunyadnak és Romániának. Ennek megfelelően játszottak, és a magyarok között volt néhány rettenetesen gyönge teljesítmény.

A Puskás Arénában a Fradi elleni kupadöntőben még hősiességet mutató Paks most a másodosztályra készülő Vajdahunyad csapatától kapott leckét. A románok a magyar futballt irigylik a pénz és a politikai figyelem miatt, de a pályán ezúttal ők bizonyultak erősebbnek.

A Paks az egyetlen NB I.-es csapat, amelyikben nincs idegenlégiós, de a Vajdahunyad elleni meccsen ez nem jelentett előnyt. A magyar csapatnak most össze kell szednie magát, és a romániai visszavágón a becsületért kell játszania. A visszavágó július 18-án csütörtökön 20.00 órakor kerül megrendezésre, a továbbjutó a horvát HNK Rijekával játszik majd, míg a vesztes Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.