Lamine Yamal apja szerint fia születésekor már tudta, hogy sztár lesz

Mounir Nasraoui, a spanyol labdarúgó-válogatott támadójának, Lamine Yamalnak az édesapja kijelentette, hogy már fia születésekor tudta, hogy sztár lesz belőle.

A Barcelona szélsőjének apját a vasárnapi Anglia elleni Európa-bajnoki döntő előtt csütörtökön Barcelonában kérdezték meg néhány újságíró. Nasraoui elmondta, hogy minden apa tudja és azt akarja, hogy a fia a legjobb legyen, és ő már születésekor érezte, hogy Lamine különleges lesz. A spanyol válogatott játékos édesapja szerint fia mindent meg szeretne tenni azért, hogy ő legyen minden idők legfiatalabb kontinenstorna győztese mellett a legfiatalabb gólszerzője is.

Nasraoui hangsúlyozta, hogy Lamine Yamal elképesztően izgatott a döntő előtt, és hozzátette, hogy számára a gyermeke mindenben a legjobb, nemcsak a futballban, hanem emberként és a szerelemben is. Az édesapa szerint Lamine egy Isten áldása, és ezt nagyra kell értékelni.

A tehetséges játékosra több nagy klub is felfigyelt, köztük a Paris Saint-Germain. Az édesapa boldog és elképesztően örül fia, valamint az egész csapat sikereinek, és reméli, hogy a trófea Spanyolországba kerül.

Végül Nasraoui elárulta, hogy vasárnap Berlinben lesz jelen, hogy a helyszínen szurkoljon fiának a döntőben.

A döntő másik résztvevője, Anglia szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek a sorsa már a mérkőzés előtt eldőlni látszik. Sajtóhírek szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szeretné, hogy a kontinenstorna után is Southgate maradjon a nemzeti csapat élén, eredménytől függetlenül. A sportújságíró, Fabrizio Romano X-oldalán számolt be arról, hogy már tárgyalásokra is sor került, hogy még a vasárnap Berlinben megrendezésre kerülő finálé előtt biztosítsák a 53 éves szakembert bizalmukról.

Southgate korábban úgy nyilatkozott, ha győzelem nélkül távoznak a németországi kontinensviadalról, akkor véget ér megbízatása. Azonban Hollandia legyőzésével a csapat döntőbe jutott, ami úgy tűnik, elégtételt jelent a honi szövetség számára ahhoz, hogy 2026-ig, a világbajnokságig meghosszabbítsa kontraktusát a szakemberrel. Ehhez viszont szerződést kell hosszabbítaniuk a feleknek, mivel a szakembernek 2024 decemberéig szól a megbízatása. Amennyiben mégis távozna Southgate, a Newcastle menedzsere, Eddie Howe, a PSG-nél is megfordult Mauricio Pochettino vagy a Chelsea korábbi vezetőedzője, Graham Potter válthatja.

A vasárnapi döntő előtt a közvélemény is izgatottan várja, hogy a spanyolok vagy az angolok nyerik-e meg a labdarúgó-Európa-bajnokságot. A papírforma a spanyolok győzelmét vetíti előre, de az angolok annyiszor jöttek már vissza vert helyzetből az elmúlt hetekben, hogy megjósolni szinte lehetetlen, ki nyeri meg az EB-t. A szurkolók szavazataikat egészen 17 óráig adhatják le arra a kérdésre, hogy szerintük megnyerik-e a spanyolok a foci-EB-t.

Az angol válogatottat ért kritikák közepette Rafael van der Vaart, a Real Madrid korábbi labdarúgója, igen kemény szavakkal illette Gareth Southgate csapatát. "Anglia egy szar csapat" - nyilatkozta a holland szakkommentátor, utalva a Hollandia elleni elődöntőre, ahol szerinte az angolok nem mutattak kellő akaratot a játékban. Van der Vaart, aki korábban több alkalommal is kritizálta az angol kapitányt, úgy tűnik, még legalább két évig el kell viselnie Southgate-et, ha az FA valóban meghosszabbítja szerződését a világbajnokságig.