A budapesti WTA 250-es tenisztorna és a wimbledoni meglepetések

A budapesti WTA 250-es tenisztornán kevesebb top 50-es játékos indul, mint várták, ami rávilágít a WTA Tour gyenge pontjaira.

A salakpályás szezon után, az olimpia előtt nem sok top 50-es teniszező választotta a budapesti versenyt, ami több okból is adódhat: a játékosok szünetet tartanak, nem akarnak a fű után salakon játszani, és a kánikula is elriaszthatja őket. A verseny népszerűsítéséhez és a top játékosok bevonásához promóciókra és megállapodásokra lenne szükség, valamint Budapest vonzerejét is ki lehetne használni.

A Hungarian Grand Prix-re sok híres játékos nevezett, de többen, köztük Carolina Wozniacki, Marketa Vondrousova, Daria Kasatkina, Ekaterina Alexandrova, Yulia Putintseva és Anhelina Kalinina végül nem vesznek részt a versenyen. Putintseva térdsérülése miatt kénytelen volt visszalépni, és valószínűleg az olimpiáról is hiányozni fog.

A magyar játékosok számára több lehetőség nyílik a sikeres szereplésre, hiszen Bondár Anna és Gálfi Dalma alanyi jogon a főtáblán szerepelhetnek, míg Babos Timi, Stollár Fanny és Szabanin Natália szabadkártyát kaptak. A selejtezőből további hat játékos juthat be a főtáblára, így a magyarok száma még nőhet.

Wimbledonban idén meglepő döntőt rendeznek, ahol Jasmine Paolini és Barbora Krejcikova mérkőzik meg egymással. Paolini korábban sosem nyert meccset az All England Clubban, míg Krejcikova legjobb eredménye a legjobb 16 közé jutás volt 2021-ben. Mindkét játékos számára meglepetés a döntőbe jutás, hiszen Paolini a Roland Garroson mutatott jó formát, Krejcikova pedig az év eleje óta nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.