Karácsony és Tompos a Bánkitó Fesztivál politikusdiszkójában

Karácsony Gergely főpolgármester és Tompos Márton, a Momentum elnöke DJ-ként lépett színpadra a Bánkitó Fesztivál politikusdiszkójában, ahol mindketten három-három számot játszottak.

Tompos Márton a Momentum újdonsült elnökeként mutatkozott be a közönségnek, és a következő dalokat választotta a setlistjére: Krúbi "Orbán verd ki a Ferinek" című számát, a Carson Coma "Feldobom a követ" című dalát, valamint egy Kozmosz számot. Karácsony Gergely Patti Smith "People have the power" című dalával kezdte a sort, amelynek érdekessége, hogy Smith maga is fel akarta hívni Karácsonyt a budapesti koncertjén, de a Müpa ezt nem engedélyezte. A főpolgármester továbbá Beton.Hofi "Fruitninja" című dalát és Dé:nash "Csujó" című számát is lejátszotta.

A politikai aktualitásokról is esett szó: Karácsony Gergely a közelmúlt eseményeire utalva kijelentette, hogy „Mondjon le az, aki nem tud megszervezni egy rendes újraszámlálást”. A főpolgármester szavait a közönség "Szép volt, Geri!" és "Mocskos Fidesz!" skandálásával honorálta.

A Nemzeti Választási Bizottság a június 9-i választás után több mint egy hónappal, péntek délelőtt hirdette ki a még mindig nem jogerős végeredményt, amely szerint Karácsony 293 szavazattal győzött. Az újraszámlálás során mintegy 1500 szavazatot minősítettek át, ezek közül sok érvénytelennek bizonyult, vagy rossz jelölthöz számolták. Ez átlagosan szavazókörönként kevesebb mint egy rontást jelent.

Ez már a második újraszámlálás volt, az elsőt június 15-én az érvénytelen szavazatok újraellenőrzésére hajtották végre. A teljes folyamatról és a végeredményhirdetésről korábbi cikkünkben számoltunk be részletesen.