Kabát Péter: Anglia tizenegyesekkel diadalmaskodik!

Kabát Péter, a volt focista szerint az angol válogatott nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt az Európa-bajnokságon, de a hollandok elleni meccsen már mutatkoztak jelei a valódi képességeiknek. Azt jósolja, hogy a spanyolok elleni döntőben tizenegyesekkel hódíthatják el a trófeát.

Már a torna elején Kabát Péter kifejtette, hogy a magyar válogatott mellett az angol csapatnak is szurkol. Bár csalódást okozott neki az angolok játéka, elismeri, hogy a csapatnak volt tartása, és képesek voltak a nehéz pillanatokban is eredményesen küzdeni, így jutottak el a kieséses szakaszba. A hollandok elleni meccsen már látszottak a brit csapat valódi képességei, és véleménye szerint, ha a spanyolok ellen hasonlóan játszanak, akkor a rendes játékidőben döntetlenre lehetnek képesek. Kabát Péter szerint a spanyol válogatott eddig a legszebb játékot nyújtotta, de mégis úgy érzi, hogy az angolok tizenegyesekkel nyerhetik meg a tornát.

Az Európa-bajnokságról összességében vegyesek a benyomásai. Az elején tetszett neki a sok gól és a kisebb csapatok bátor játéka, de több nagy futballnemzettől, mint az angolok, franciák és belgák, többet várt volna. Ugyanakkor kiemelte az osztrákokat, albánokat és svájciakat, akik a teljesítőképességük felső határán teljesítettek. A kieséses szakasz elején azonban sok volt az óvatoskodás és több gyengébb meccset is láttunk, ami Kabát Péter szerint részben a játékosok fáradtságának is köszönhető, de összességében nem volt elégedetlen a tornával.