Hat év börtönre ítélték a gyermekét megölt nőt

Jogerősen hat év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a nőt, aki 2022-ben Kaposhomokon megölte újszülött csecsemőjét, és a táblabíróság szerint feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A táblabíróság közleménye alapján a somogyi településen élő, tette elkövetésekor 34 éves, kétgyermekes anya 2022 februárjában otthonában, egy WC-nek használt felmosóvödörbe szült egy fiúgyermeket. Az enyhén értelmi fogyatékos nő nem kért segítséget élettársától, aki abban az időben aludt. Mire a férfi felébredt és észlelte a történteket, a kisfiú már megfulladt a vízzel, vizelettel és ürülékkel teli vödörben.

A Kaposvári Törvényszék első fokon 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt találta bűnösnek az anyát, és hat év börtönbüntetésre ítélte, megjegyezve, hogy a nő feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője pedig felmentésért nyújtott be fellebbezést, amelyet követően a táblabíróság a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta.

A jogerős ítélet szerint a nő 6 év 8 hónap börtönbüntetést kapott. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést kért, mivel orvosszakértőkkel megállapították, hogy a gyerek életképesen született meg, így életben maradhatott volna, ha kiveszik a vödörből. Azonban a bíróság nem változtatott a büntetés időtartalmán.

Az anyuka mindenki elől titkolta a terhességét, még élettársának sem szólt róla és nem kért segítséget. "Én nem vagyok gyilkos" - mondta sírva a bíróságon az csecsemőgyilkosság miatt elítélt nő. Az ügyvédje arra hivatkozva kért enyhítést, hogy a nő két gyereket is nevel, köztük egy beteg gyereket is, aki 24 órás felügyeletet igényel.