A kerekegyházi győzelemmel végződött serdülőmeccs játékvezetőjére kiszabott eltiltás

Három hónapos eltiltást kapott a Kerekegyháza és Pálmonostora U14-es bajnoki mérkőzés játékvezetője, miután a meccs 43-1-es eredménnyel zárult, és felmerült a bundázás gyanúja.

A májusban megrendezett Bács-Kiskun U14-es bajnokság Északi csoportjának zárófordulójában a Kerekegyháza csapatának 42 gólos győzelmet kellett elérnie a Pálmonostora ellen, hogy megelőzze a Kunszentmiklóst a bajnoki címért folyó küzdelemben. A Kerekegyháza végül 43-1-re nyert, ezzel bajnok lett. Az eredmény hatalmas visszhangot váltott ki, és nemzetközi figyelmet is kapott.

Az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága vizsgálatot indított az eset kapcsán, és három személyt gyanúsítottak meg bundázással: Juhász László és Kis Balázs játékvezetőket, valamint a győztes Kerekegyháza csapatát. Juhász volt a mérkőzés vezetője, Kis az asszisztense.

A vizsgálat során több meghallgatást követően az első fokú határozat szerint bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást a gyanúsítottak ellen. Juhász László játékvezető azonban a labdarúgás szabályainak megsértése miatt három hónapra eltiltást kapott minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől. A szabályszegés oka a jegyzőkönyv pontatlansága volt, mivel nem azok a játékosok ültek a kispadon, akiknek a jegyzőkönyv szerint ott kellett volna lenniük.

Az ítélet ellen fellebbezési lehetőség áll fenn.