Gundel Takács Gábor az RTL Magyarország BL-közvetítéseinek élén

Az RTL Magyarország bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája közvetítéseinek vezető arca Gundel Takács Gábor lesz, aki a kommentátori csapat élén áll majd. A csatorna közleményében számolt be arról, hogy a műsorvezetők és szakértők mellett a kommentátorok is bemutatkoztak, akik között többéves, sőt évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek találhatók. A stúdióban három egykori Bajnokok Ligája-szereplő futballista és a labdarúgásban jelenleg is aktív szakértők, mint például a Brightonnál dolgozó Mészáros Ábel biztosítják majd a szakmai hátteret.

Az RTL Magyarország a következő tíz hónap során összesen 192 mérkőzést közvetít majd az RTL+ streaming csatornán, mindegyiket magyar kommentárral. Szabó Balázs, az RTL Magyarország tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy már az augusztus 14-i európai Szuperkupa-döntőn is megújult stúdióval és kiemelkedő szakmai stábbal várják a szurkolókat.

Az RTL Magyarország tervei szerint az anyacsatornán csak a döntőt és a Fradi esetleges BL-meccseit, ha főtáblára jut a magyar csapat, közvetítik majd, hetente egy mérkőzés kerül adásba az RTL Három műsorán, míg a többi meccset az RTL+ fogja sugározni. Az előfizetői díj szeptembertől 1990 forintról 2990 forintra emelkedik, a meccseket pedig magyar kommentárral, a sportközvetítések gyors mozgásait jobban visszaadó 1080p50 formátumban követhetik a nézők.

A BL-meccsek alatt Gundel Takács Gábor hangját hallgathatjuk a legfontosabb meccseken, de rajta kívül 10 további kommentátor közvetít mérkőzéseket, név szerint Haraszti Ádám, Nagy Viktor, Somos Zoltán, Szarka András, Szathmári Attila, Farkasvölgyi Gábor, Lukács Viktor, Dani Bálint, Kovács Artúr és Németh Dániel.

Szakértőket is igazolt az RTL, a stáb tagja lesz Lisztes Krisztián 49-szeres és Hrutka János 24-szeres válogatott labdarúgó, mellettük Mészáros Ábel, Koppányi Gergely és Bíró Dávid elemzi a meccseket. A műsorvezető keddenként Haraszti Ádám, szerdánként pedig Matthesz Flóra lesz, a csütörtöki EL- és EKL-meccsek felvezetését pedig Nagy Viktor irányítja.