Európa-bajnokság legjobban fizetett szövetségi kapitányai rangsorolva

Az AS spanyol lap összeállította az Európa-bajnokság tíz legjobban fizetett szövetségi kapitányának listáját, melyen Gareth Southgate vezeti a rangsort, míg a döntőbe jutott spanyol válogatott szakvezetője, Luis de la Fuente nem került be a top tízbe.

A spanyol AS lap által közzétett információk szerint Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya évente 5,8 millió eurót keres, ezzel ő áll az Európa-bajnokság legjobban fizetett edzőinek élén. A második helyen Julian Nagelsmann, a német válogatottat irányító tréner áll 4,8 millió eurós fizetéssel, míg a harmadik helyen Roberto Martínez, a portugál csapat szakvezetője található 4 millió euróval.

Meglepő módon a spanyol válogatottat a döntőig vezető Luis de la Fuente nem szerepel a legjobban keresők között, hiszen éves fizetése "csak" 1,25 millió euró.

A teljes lista a következőképpen alakul:

  • Gareth Southgate, Anglia – 5,8 millió euró (2 milliárd 275 millió forint)
  • Julian Nagelsmann, Németország – 4,8 millió euró (1 milliárd 880 millió forint)
  • Roberto Martínez, Portugália – 4 millió euró (1 milliárd 570 millió forint)
  • Didier Deschamps, Franciaország – 3,8 millió euró (1 milliárd 490 millió forint)
  • Ronald Koeman, Hollandia – 3 millió euró (1 milliárd 180 millió forint)
  • Luciano Spaletti, Olaszország – 3 millió euró (1 milliárd 180 millió forint)
  • Vincenzo Montella, Törökország – 1,5 millió euró (590 millió forint)
  • Murat Yakin, Svájc – 1,4 millió euró (550 millió forint)
  • Ralf Rangnick, Ausztria – 1,3 millió euró (510 millió euró)
  • Domenico Tedesco, Belgium – 1,3 millió euró (510 millió euró).

Murat Yakin, a svájci válogatott szövetségi kapitánya, aki a listán 1,4 millió eurós éves fizetéssel a nyolcadik helyen áll, meghosszabbította szerződését a svájci válogatottal. Yakin 2021-ben vette át a csapat irányítását, és azóta sikeresen vezette a svájciakat, beleértve a 2022-es katari világbajnokságot is, ahol a csapat a 16 között esett ki. A svájci szövetség nem adott tájékoztatást a szerződés időtartamáról, de Yakin és segítője, Giorgio Contini már a 2026-os világbajnokságra készítik fel a csapatot.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!