Dunakeszi csalás: Pénzügyi vezetőt tévesztettek meg

Közel tizenötmillió forintot utaltatott el egy dunakeszi cég pénzügyi vezetője, miután csalók által hamisított e-mailt kapott, amelyet állítólagos főnökétől kaptak. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyintézőt megtévesztő levél tartalmilag és a feladója alapján hitelesnek tűnt, ezért teljesítette a benne foglalt utasítást, és elutalta a kért összeget egy megadott számlaszámra.

A csalás csak akkor derült ki, amikor a pénzügyi vezető személyesen találkozott a cégvezetővel, aki semmilyen utalási kérelmet nem intézett felé. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a cég csalók áldozatává vált.

A történtek után azonnal értesítették a rendőrséget és a számlavezető bankot. A dunakeszi nyomozók gyorsan reagáltak, kapcsolatba léptek a társszervekkel és a bankkal, ami lehetővé tette, hogy a portugál számlára elutalt összeget visszahívják, így a cégnek nem keletkezett anyagi kára.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy minden utalás előtt alaposan ellenőrizzék a kérés valódiságát, és ha bármi gyanúsat észlelnek, azonnal lépjenek kapcsolatba a pénzintézettel és jelentsék az esetet a hatóságoknak.